Fiery, formidable Boris Godunov at the Concertgebouw

“From beginning to end, Heras-Casado had Mussorgsky’s colossal score in a firm grasp, delivering a deeply passionate performance underpinned by the cleanest of rhythms. The coronation scene was everything it should be – climactic and overwhelming.”

Bachtrack

“In de vier uur die volgen tonen koor en orkest onder leiding van de Spaanse sterdirigent Pablo Heras-Casado zich op de toppen van hun kunnen, met een integrale uitvoering van de grote Russische opera Boris Godoenov.

Heras-Casado legt de juiste accenten, waardoor de muziek glashelder klinkt, maar smoort koor en orkest niet onder controledwang; de fortissimo uitbarstingen klinken alsof de lucht werkelijk geklaard wordt. Ook opvallend is de precieze manier waarop smachtende passages in het koor worden overgenomen door de strijkers, met exact dezelfde warme klankkleur.”

Volkskrant

“Met het orkest bracht dirigent Heras-Casado veel nuances en kleuring aan in de wijze waarop hij de lijnen en de harmonische wendingen verzorgde.”

Opera Magazine

“Een hoofdrol was er voor Pablo Heras-Casado die steeds meer uitgroeit tot een formidabele dirigent die werkelijk elke stijlperiode aan schijnt te kunnen. Het Radio Filharmonisch Orkest speelde onder zijn expressieve gebaren met groot gevoel en wist de Russische ziel van de partituur te vinden en te raken.”

Trouw

Pablo Heras-Casado is the Principal Guest Conductor of Teatro Real, Madrid, Director of the Granada Festival, Conductor Laureate of the Orchestra of St. Luke’s, artist of harmonia mundi & Deutsche Grammophon, also records for Decca Classics and Sony Classical, and is Global Ambassador of Ayuda en Acción.

      

Photos: Fernando Sancho